HVAC'ın Zor Olması Gerekmiyor, İşte Yardım



Bu makale, HVAC sistemini tanımak isteyenlere yardımcı olacaktır.


HVAC sistemiyle ilgili sorunlar ortaya çıkarsa, bir teknisyeni aramadan önce evinizi gezin. Bu bilgiler, tamircinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Kondenser fanınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için her baharda fanınızı ve bobinlerinizi temizleyin. Kondenser ünitenizin dışını temizleyin.


Hiçbir şeyin hareket etmemesi için kapatın. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyi ve bıçakları nazikçe temizlemeye başlayın.


Yapraklar ve döküntüler HVAC ünitenize zarar verebilir. Sonbaharda fan ızgaranızı sık sık temizlediğinizden emin olun. Fanın engellenmemiş hava akışına ihtiyacı vardır ve tıkanırsa, sisteminiz zarar görebilir.


Kondansatörünüzdeki yağ deliklerini en az yılda bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktalarının kauçuk veya metal kapakları olduğunu görebilirsiniz. Hafif bir ağırlık kullanın ve her bağlantı noktasına 10 damla koyarak her bağlantı noktasına 10 veya daha az damla koyun.


Hava soğuduğunda sahip olduğunuz dış mekan kondansatörlerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düşerse hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu, sistemin iyi çalışır durumda kalmasına yardımcı olur.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda kışın ısınan havanın korunmasına da yardımcı olur.


Servis ziyaretiniz sırasında, servis görevlisi ünitenin motorunu inceleyecek, hareketli parçalar yağlanacak ve freon seviyeleri kontrol edilecektir. Bu birkaç basit görev, HVAC sisteminizin sorunsuz çalışmasına yardımcı olacaktır.


Şirketleri işe almadan önce araştırın. Eski müşteriler tarafından yayınlanan incelemeler için en iyisine göz atın. Bunları önceden yapmak, akıllıca bir karar vermenizi sağlayacaktır.


Odanız veya eviniz için hangi boyutta birime ihtiyacınız olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi hesap makinelerini arayın. Klimalar için kılavuza veya üreticinin web sitesine bakın.


Bir süredir etrafta olan şirketler, paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek şirketlerden daha iyi bir sicile sahiptir. Uzun bir geçmişi kiralamak daha risklidir.


Arkadaşlarınıza ve akrabalarınıza HVAC yüklenici tavsiyelerini sorun. Harika bir hizmet almış kişiler genellikle müteahhitlerinden bahsetmeye isteklidirler. Bu ayrıca kaçınılması gereken bazı işletme adlarını anlamanıza da yardımcı olabilir.


Müteahhitler kendi ücretlerinden ve ücretlerinden sorumludur, bu nedenle birden fazla fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Ne ödemeniz gerektiğini belirlemek için en az beş yükleniciden fiyat teklifi almak isteyebilirsiniz.


Tavan arasında parlak bir bariyer bulundurmayı düşünün, böylece HVAC sisteminizin daha verimli çalışmasını destekleyin. Dışarıdaki ısının içeri girmesini engeller, bu da ünitenizin dışarıda sıcak kalmasını sağlamak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olur. Hatta doğru yapılırsa tavan arasını yaşam alanınızın bir parçası olarak bile kullanabilirsiniz.


Bir HVAC sistemi satın almayı mı düşünüyorsunuz? Dikkate almanız gereken birkaç şey var. Sistemler, sistemin bir alanı ne kadar iyi soğutup ısıtabildiğine göre derecelendirilir. İhtiyaçlarınız için daha küçük bir birimden biraz fazla büyük olan bir birimin tarafında hata yapmak akıllıca olur.


Havanın içeri sızmasını önlemek için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Bir profesyonel kiralayabilirsiniz.


Bir ünite satın almadan önce soğutmak istediğiniz alanı ölçün. Genellikle oda alanının fit karesi başına 20 BTU'ya ihtiyacınız vardır. Birden fazla odayı soğutmanız gerekiyorsa, tüm alanı birleştirin.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini aylık olarak değiştirin. Verimliliğini artıracaktır.


Üniteyi anlayan ve hızlı çalışabilen bir HVAC şirketi seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin her zaman programa uygun olmasını ve randevuları tutmasını sağlayacaktır. Teknoloji size yardımcı olacak ve mümkün olan en iyi seçenekleri sunabilecektir. Hızlı bir teşhisin ardından, sorunla nasıl başa çıkacaklarını bilmeleri gerekir.


Bu makale, bir HVAC sistemini anlamak için gereken tek şeyin bazı yararlı tavsiyeler olduğunu kanıtlamıştır. Bir konu hakkında öğrenebileceğiniz her şeyi öğrenmek her zaman iyi bir fikirdir. İlerlemenize yardımcı olması için bu ipuçlarını kullanın.


Daha fazla oku:Eca Spylos 12000 Btu Duvar Tipi Split Klima A++ - fiyatları

Comments