HVAC Seni Düşürüyor mu? Bu İpuçları Yardımcı Olacak



HVAC'a aşina değilseniz ve onu öğrenmeniz gerekiyorsa, bu makale tam size göre. Bu makale bununla ilgili birçok şey öğrenmenize yardımcı olabilir. Dikkatlice okumak için biraz zaman ayırın ve çok iyi olacaksınız.


Fanınızı temizleyin ve bobinler bahar gelir. Harici kondenser ünitenizin dışını temizleyin.


Gücü kapatın, böylece zarar görmez veya bir şeyi kırmazsınız. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çekin ve üniteyi ve bıçakları nazikçe temizlemeye başlayın.


Çim kırpıntıları dış mekan kondansatörünüze yığılsın. Çimi üniteden farklı bir yöne yöneltin. Bu, enkazdaki yapraklarla ilgilenirken geçerlidir.


HVAC üniteniz, ağaçlar yapraklarını kaybetmeye başladığında zarar görebilir. Düşerken ünitenin fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın düzgün çalışması için engellenmemesi gerekir ve bloke olursa, ünite ile birçok baş ağrınız olur.


Evinizdeki HVAC ünitesini her yıl yaklaşık iki kez kontrol ettirdiğinizden emin olun. Bu, döküntü ve yay için sık sık kontrol edilmelidir.


Hava soğuduğunda sahip olduğunuz dış mekan kondansatörlerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde hasarı önlemek için kapatmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, sistemin yıllarca çalışmasını sağlayabilir.


Programlanabilir bir termostat, klima faturanızdan tasarruf etmenize gerçekten yardımcı olabilir. Bazı programlanabilir termostatlar bir bilgisayardan bile kontrol edilebilir.


Evinizin tehlikeli derecede yüksek bir sıcaklığa yükselmesine asla izin vermeyin. Klimalar bir evi yalnızca 20 derece soğutabilir. Evinizdeki sıcaklık 100 derece F veya üstüne çıkarsa, sadece 80 derecenin biraz üzerine kadar soğutabilirsiniz. Burası yaşamak için sağlıklı bir ortam değil.


Şirketleri işe almadan önce araştırın. BBB'yi belirlemek için farklı referansları kontrol edin ve eski müşteriler tarafından yayınlanan incelemeleri arayın. Bu adımlar, en akıllıca ve en bilinçli seçimi yapmanıza yardımcı olacaktır.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bu fark ettiğiniz bir şeyse, termostatınızı fana koyun. Bu sorunu çözmek için bir profesyoneli aramalısınız, ancak fana geçmeniz buzun erimesine neden olacaktır.


Odanız veya eviniz için gerekli olan birim boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi hesap makineleri arayın. Klimalar için kılavuza veya üreticinin web sitesine bakın.


Zaman ve paraya değip değmeyeceklerine karar vermek için kullanabileceğiniz kanıtlanmış geçmiş performansa sahip şirketler. Çok az tecrübesi olan bir müteahhidi olmayan birini işe almak daha risklidir.


İnsanlara hizmet deneyimleri hakkında yorum bırakma fırsatı veren çok sayıda çevrimiçi web sitesi vardır. Bu, kaçınmak istedikleriniz kadar uğraşmakla da ilgilenmenizi sağlayan mükemmel bir yöntemdir.


Müteahhitler farklı ücretler talep ederler, bu nedenle herhangi bir işe alma kararı vermeden önce birkaç müteahhitten fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Karar vermeden önce etrafı aramak için zaman ayırırsanız çok para biriktirebilirsiniz. Makul fiyatların ne olduğunu belirlemek için en az beş yükleniciden fiyat teklifi almak isteyebilirsiniz.


Tavan aranıza parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün, böylece HVAC sisteminizin verimli çalışmasını destekleyin. Dışarısı sıcakken evinizin serin kalmasını sağlar. Hatta doğru yapılırsa tavan arasını yaşam alanınızın bir parçası olarak bile kullanabilirsiniz.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlamak için evinizin baktığı yönü belirleyin. Evinize daha az ısı geliyorsa, AC'niz daha az çalışacaktır.


Havanın içeri sızmamasını sağlamak için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Bunları test etmesi için birini kiralayabilirsiniz.


Burada paylaşılan bilgiler sayesinde bir ev veya işletme sahibinin HVAC hakkında bilmesi gerekenleri bilmek o kadar da zor değil. Bu sadece zaman ayırmanız gereken bir şey, böylece kaza veya benzeri bir şeyde hiçbir şeyi bozmazsınız. İyi şanslar ve umarım şimdi işler sizin için gelecekte de fevkalade çalışmaya başlayacaktır!


Daha fazla oku:24000 btu klima fiyatları

Comments