Hvac Hakkında Bilgi Almak İster misiniz? Burada İyi İpuçları Arayın!



Ne tür bir sistem satın almanız gerektiğini nasıl anlarsınız? Ne boyutta, ne tür özelliklere ihtiyacınız var? Her gün anlamak zor olabilir.


Harici kondansatör birimlerindeki kalıntıları temizlediğinizden emin olun. Rüzgarlı veya yağmurlu hava gibi şeylerin ne zaman yığılacağını bilemezsiniz ve bu, sisteminize bir anahtar atabilir. Aşırı ısınabilir ve aşırı ısınma nedeniyle sisteminizde bir felakete neden olabilir.


Hiçbir şeyin hareket etmemesi için önce gücü kapatın. Ardından ızgaralarını açın, bıçakları çıkarın ve ünitenin kendisiyle birlikte yavaşça temizleyin.


Yapraklar ve döküntüler HVAC ünitenize zarar verebilir. Yakındaki ağaçlar yapraklarını dökmeye başladığında fanın ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın, havanın üniteye girmesi için engelsiz bir yola sahip olması gerekir ve tıkanırsa, sonunda çok fazla baş ağrınız olur.


Kondansatörünüzü yılda bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktalarını kauçuk veya metal kapaklı oldukları için kolayca bulabilirsiniz. Deterjan olmayan ve hafif SAE 20 yağı kullanın ve her porta 10 damla veya daha az damla damlatın.


Dış üniteleri gölgeli yerlere yerleştirin.


HVAC sisteminizin yılda en az iki kez kontrol edildiğinden emin olun. Bu sonbaharda ve arızalarda yapılmalıdır.


Hava soğuduğunda tüm dış kondenser ünitelerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde işlem yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, sisteminizin yıllar boyunca iyi çalışmasını sağlayabilir ve onarımlardan çok tasarruf etmenizi sağlayabilir.


Programlanabilir bir termostat, klima faturanız söz konusu olduğunda size yardımcı olabilir. Hatta bazıları akıllı telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan kontrol edilebilir.


Evinizin tehlikeli derecede yükselmesine asla izin vermeyin. Klimalar bir evi kısa sürede yalnızca yirmi derece soğutabilir. Evinizdeki sıcaklık 100 derece Fahrenheit'e ulaşırsa, soğutmak sıcaklığı yalnızca 80 derece F'ye düşürecektir. Bu, yaşamak için sağlıklı bir ortam değildir.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketlerin itibarını araştırın ve kontrol edin. Eski müşteriler tarafından yayınlanan yorumlar için en iyi olanı belirlemek için farklı referansları kontrol edin. Bunu yapmak, daha iyi bir karar verme olasılığınızı artırır.


İyi kurulmuş şirketler, genellikle daha iyi hizmet sunarlar. Yeni başlayan deneyimsiz bir müteahhit kiralamak riskli olabilir.


Artık müşterilerin müteahhitler ile deneyimleri hakkında konuşmalarına izin veren birçok site var. Bu, iyi iş çıkaran ve fakir olan müteahhitler bulmanın iyi bir yoludur.


Tavan aranızda parlak bir bariyer bulundurmayı düşünün, böylece HVAC sisteminizin verimli çalışmasını destekleyin. Evinizi ve dışarıyı korumak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olmanızı sağlayacaktır. Doğru yapılırsa tavan arasını bile kullanabilirsiniz.


Mevcut sisteminizin tıkanmaya uygun olmadığını düşünüyorsanız, kanal sızıntılarını kontrol edin. Bu sızıntılar giderildiğinde, testlerin kendi masraflarını karşıladığını göreceksiniz.


HVAC sisteminizin daha verimli olması için evinizin baktığı yönü belirleyin. Eviniz ne kadar soğuksa, evinizdeki klimanın zamanı o kadar kolay olur.


HVAC üniteniz tıklıyorsa, hemen her türlü engel olup olmadığını kontrol edin. Genellikle soğutma sisteminizdeki fanlara çarpan döküntülerden kaynaklanır. Bir tamirciye para harcamadan önce kontrol edin.


Bir ünite satın almadan önce soğutulması gereken yaşam alanını ölçün. Genellikle oda alanının her kare görüntüsü için 20 BTU'ya ihtiyacınız vardır. Birkaç odanın soğutulması gerektiğinde, tüm kare görüntüleri bir araya getirmelisiniz.


İyi çalışan HVAC sisteminizdeki hava filtresini değiştirin, bununla ilgilenmenin en kolay ve en ucuz yolu.


Yeni bir HVAC sistemi seçmek kafa karıştırıcı olabilir ve sizi bunaltabilir. Ancak, artık bunu kolay bir seçim yapmak için ihtiyaç duyduğunuz bilgilerle donanmış durumdasınız. Her şeyi indirdiğinizden emin olmak için bu tavsiyenin üzerinden geçin ve sisteminizin olması gerektiği gibi çalıştığından emin olabilirsiniz.


Daha fazla oku:eca panel radyatör fiyatları

Comments