Hvac Hakkında Anlaşılması Kolay Mükemmel Fikirler



HVAC'ler hakkında bilgi edinmek istediğinizde, doğru bilgiye ihtiyacınız vardır. Bu makale, HVAC'ınızı çalışır durumda tutma sürecinde size yardımcı olabilir. Birlikte okumak için zaman ayırın ve gayet iyi olacaksınız.


HVAC'nizle ilgili sorun yaşıyorsanız, yardım istemeden önce evinizdeki her odayı kontrol edin. Bu, yüklenicinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir HVAC yüklenicisini seçmeden önce hangi işe ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir yüklenicinin mevcut sisteminizi görmemişlerse size telefonla bir tahmin vermesi zor olacaktır. Hazır bilgi olmadan telefonla konuşmanız çok daha zor olacaktır.


Çim kırpıntılarının dış ünitenize yığılmasına izin vermeyin. Çim biçimlerinizi ünitenizden farklı bir yöne yöneltin. Bu, bahçedeki yapraklara bakarken de geçerlidir.


HVAC'nize yılda iki kez bakım yaptırın. Bu sonbaharda ve ilkbaharda yapılmalıdır.


Hava soğuduğunda sahip olduğunuz dış mekan kondansatörlerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu, sisteminizin yıllar boyunca iyi çalışmasını sağlayabilir ve onarımlarda çok tasarruf etmenizi sağlayabilir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Bu ayrıca soğuduğunda ısıyı korumanıza yardımcı olur.


Programlanabilir bir termostat, elektrik faturalarınızdan tasarruf etmenize gerçekten yardımcı olabilir. Bu termostatlardan bazıları bir bilgisayardan bile kontrol edilebilir.


Bir bakım ziyareti sırasında, yüklenici parçaları yağlayacak, farklı hareketli parçaları yağlayacak ve ayrıca sistemin freon seviyelerini kontrol edecektir. Bu onarımlar, sisteminizin en yüksek performansta çalışmasını sağlayacaktır.


Evinizin tehlikeli derecede ısınmasına izin vermeyin. Bir klima ünitesi, evinizin sıcaklığını kısa sürede yaklaşık yirmi derece düşürecektir. Eviniz 100F veya daha fazla olursa, yalnızca 80 derecenin üzerine kadar soğuyacaksınız. Bu, yaşamak için sağlıklı bir ortam değil.


Şirketleri işe almadan önce araştırın ve kontrol edin. Potansiyel şirketlerin çevrimiçi incelemeleri için en iyisine bakın Bu adımlar, en akıllıca ve en bilinçli seçimi yapmanıza yardımcı olabilir.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bunun olduğunu görürseniz, kompresörü kapatmak için fanı açın. Bu işe yaramazsa, yardım çağırın.


Paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek kanıtlanmış geçmiş kayıtlara sahip şirketler. Yeni başlayan deneyimsiz bir müteahhit kiralamak riskli olabilir.


Bu günlerde müşterilerin müteahhitlerle olan deneyimleri hakkında konuşmalarına izin veren birkaç site var. Bu, işe alınacak kişileri bulmanın harika bir yoludur.


Müteahhitler farklı ücretler talep ederler, bu nedenle herhangi bir işe alma kararı vermeden önce birkaç müteahhitten fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Karar vermeden önce etrafı aramak için zaman ayırırsanız çok para biriktirebilirsiniz. Ne ödemeniz gerektiğine karar vermek için en azından bir avuç dolusu müteahhidi aramak istiyorsunuz.


Radyant bir bariyer, HVAC ünitenizin verimliliğini artırır. Dışarıdan ısının gelmesini engeller, bu da evinizi ve dışarıyı korumak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olmanızı sağlar. Doğru yapılırsa tavan aralığını bile kullanabilirsiniz.


Üniteniz verimli bir şekilde çalışmıyor gibi görünüyorsa, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Bir sızıntı bulunursa, sabit sızıntıların paraya değer olduğunu göreceksiniz.


Klima alışverişine gitmeden önce soğutulması gereken alanı ölçün. Alanın kare alanı başına genellikle 20 BTU'ya ihtiyacınız vardır. Birden fazla odayı soğutmanız gerekiyorsa, bunların kare görüntülerini birbirine eklediğinizden emin olun.


Sorunu çözmek için hızlı ve hızlı çalışan bir HVAC işletmesi seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin her zaman programa uygun olmasını sağlayacaktır. Bilgili bir teknisyen, HVAC ünitenizdeki olası arızaları hızlı bir şekilde kolayca teşhis etmelidir. Teknisyen neyin yanlış olduğunu anladığında, sorunu düzeltmek hızlı ve kolay olmalıdır.


Bir HVAC almak çok kolay bir süreçtir. Yanlış bilgi yarardan çok zarar verebileceğinden, HVAC ünitenizle çalışırken her zaman dikkatli olmak önemlidir. Yolculuğunuza başlarken en iyi dileklerimle.


Daha fazla oku:eca panel radyatör

Comments