HVAC: Başlamadan Önce Bilmeniz Gerekenler



Birçok insan, çok geç olana kadar HVAC sistemlerini unutur. Sisteminizi düzeltecek veya kuracak doğru kişiyi bulmak zor olabilir. Aşağıdaki ipuçları, süreç boyunca ilerlemenize yardımcı olacaktır.


Birini düzeltmesi için aramadan önce sahip olduğunuz sistemin adını ve türünü öğrenin. Bu, yükleniciye yardımcı olabilecek herhangi bir bilgiyi vermenize izin verecektir.


Bir HVAC yüklenicisi seçmeden önce neye ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir yüklenicinin mevcut kurulumunuzun ne olduğunu bilmeden size telefonla bir tahmin vermesi zor olacaktır. Neyin yanlış olduğunu bilmiyorsan çok daha zor olacak.


Dış ünitenizde çim kırpılmasına izin vermeyin. Çiminizi ünitenizden bir yöne doğru yöneltin. Bu, yaprak üfleme ve bahçeyle sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Isıtma ve soğutma sisteminize yılda iki kez bakım yaptırın. Bu sonbaharda ve ilkbaharda yapılmalıdır.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda kışın kalmasına da yardımcı olacaktır.


Bakım ziyareti sırasında, servis görevlisi ünitenin motorunu inceleyecek, ünitenin hareketli parçalarını yağlayacak ve ünitenin uygun freon seviyelerine sahip olmasını sağlayacaktır. Bu onarımlar, sisteminizin korunmasına yardımcı olacaktır.


Odanız veya eviniz için gerekli olan ünite boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Bu bilgi için kılavuza veya önerilen boyuta bakın.


Bir süredir etrafta olan şirketler, paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek şirketlerden daha iyi bir sicile sahiptir. Yeni başlayan bir müteahhit ile çalışmak riskli olabilir.


Bir HVAC yüklenicisi bulabilmek için etrafa sorun. İyi bir deneyim yaşamış kişiler genellikle adını paylaşmaktan mutlu olurlar. Bu ayrıca kaçınılması gereken şirketlerin isimlerini almanın harika bir yolu olabilir.


Tavan aranıza parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün, böylece HVAC sisteminizin daha verimli çalışmasını destekleyin. Ünitenizin dışarıda sıcak kalmasını sağlar. Hatta tavan arasını yaşam alanınızın bir parçası olarak daha verimli kullanabileceğinizi bile fark edebilirsiniz.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlamak için evinizin baktığı yönü belirleyin. Evinizin içinde ne kadar az ısı varsa, klimanızın o kadar az çalışması gerekir.


HVAC ünitenizin içinde tık sesi duyarsanız, hemen herhangi bir engel olup olmadığını kontrol edin. Genellikle sorun, soğutma sistemindeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Uzmanları aramadan önce kontrol edin.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini aylık olarak değiştirin. Bu, HVAC sisteminizin iyi çalışmasını sağlamak için yapılacak en basit şeydir.


Birimi anlayan ve hızlı çalışabilen bir HVAC işletmesi seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin programda kalmasını sağlayacaktır. Teknisyenler, HVAC'nizdeki sorunları çok kısa sürede teşhis edebilecekler. Teknisyen neyin yanlış olduğunu anladığında, elinden geldiğince hızlı bir şekilde düzeltebilmelidir.


Evinizin bir köşesine yerleştirmeniz gerekiyorsa, havanın duvara hapsolmayacağı bir ünite alın.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima referans aldığınızdan emin olun.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisi, 24 saat boyunca müşteriler için 24 saatlik acil durum numarasına sahip olmalıdır. Sıcak hava dalgası veya korkunç bir kar fırtınası sırasında herhangi bir şeyi düzeltmek için size borçludurlar.


Sizi aşırı ücretlendirmeye çalışacak dürüst olmayan müteahhitler var. Sağlam bir yazılı sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunlardan kaçınmanıza yardımcı olacaktır.


Kışın kondansatörünüzü örtün. Bu, kullanılmadığınızda daha uzun süre dayanmasına izin verecektir. Fan ayarını yalnızca kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için kullanın.


Yukarıdaki makaleyi okuduktan sonra, HVAC sistemleri hakkındaki bilginiz konusunda artık daha rahat olmalısınız. Bir dahaki sefere ünitenizle sorun yaşarsanız, şimdi çok daha iyi hazırlanmış olacaksınız. Doğru yolda olduğunuzdan emin olmak için gerektiği şekilde bu makaleye geri dönün.


Daha fazla oku:eca tam yoğuşmalı kombi fiyatları

Comments