Bu Makalenin Yardımıyla Tüm HVAC Sorunlarınızı Kolayca Yönetebilirsiniz



HVAC'ler hakkında bilgi edinmek istediğinizde, önce bazı ipuçlarını öğrenmekten daha iyi bir şey yoktur. Bu makale, HVAC'ınızı çalışır durumda tutma sürecinde size yol gösterecektir. Birlikte okumak için biraz zaman ayırın ve gayet iyi olacaksınız.


Birini düzeltmesi için aramadan önce ne tür bir sistem olduğunu öğrenin. Bu, yükleniciye yardımcı olabilecek her türlü bilgiyi vermenizi sağlayacaktır.


Harici kondansatör ünitelerindeki kalıntıları temizleyin. Enkaz, yağmurlu veya rüzgarlı havalarda artan oranlarda birikerek potansiyel hasara neden olabilir. Ayrıca ünitenin aşırı ısınmasına ve bozulmasına neden olabilir.


Önce gücü kapatın, böylece zarar görmez veya bir şeyi kırmazsınız. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyle birlikte nazikçe temizlemeye başlayın.


Dış ünitenizde çim kırpılmasına izin vermeyin. Kırpmaları HVAC ünitesinden uzağa yönlendirin. Bu, yaprak üfleme ve enkazla sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Dış HVAC üniteniz, ağaçlar yapraklarını kaybetmeye başladığında zarar görebilir. Yaprakların düşmeye başlaması sırasında ünitenin fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın içine hava girebilmesi için herhangi bir engel olmamalıdır ve eğer pislik bu hava akışını engelliyorsa, ünite ile birçok baş ağrınız olur.


Fan kondansatörünüzdeki yağ deliklerini yılda bir kez yağlayın Kauçuk veya metal kapaklarla kaplı bağlantı noktalarını kolayca bulabilirsiniz. Hafif bir ağırlık kullanın ve her bağlantı noktasına 10 damla veya daha az koyun, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Dış üniteyi gölgeye koyun.


Evinizdeki HVAC ünitesini her yıl yaklaşık iki kez kontrol ettirdiğinizden emin olun. Bu sonbaharda ve yine ilkbaharda gerçekleşmelidir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda kışın sıcak havayı da korur.


Evinizin tehlikeli derecede sıcak olmasına asla izin vermeyin. Bir klima ünitesi, evinizin sıcaklığını kısa sürede yaklaşık yirmi derece düşürecektir. Eviniz 100 Fahrenheit derecenin üzerine çıkarsa, yalnızca yaklaşık 80F'ye kadar soğur. Bu, uyumanız için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir.Bu başınıza gelen bir şeyse, termostatı yalnızca fanı çalıştıracak şekilde değiştirerek kompresörü devre dışı bırakın. Bu sorunu çözmek için bir profesyoneli aramalısınız, ancak fana geçmeniz buzun erimesine neden olacaktır.


Eviniz için gerekli olan birimin boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi hesap makineleri arayın. Bu bilgiler için önerilen boyutu belirlemek için kılavuza bakın.


Etrafa sorun, böylece saygın bir HVAC yüklenicisi arıyorsunuz. Kullandıkları ve aramaya değer olanlar. Bu aynı zamanda kaçınılması gereken şirketlerin isimlerini almanın harika bir yolu olacaktır.


Müteahhitler farklı ücretler talep ederler, bu nedenle birden fazla fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Bu şekilde tonlarca para biriktirebilirsiniz. Makul fiyatların ne olduğunu belirlemek için en azından bir avuç yükleniciyi aramak isteyebilirsiniz.


Tavan aranıza parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün, böylece HVAC sisteminizin verimli çalışmasını destekleyin. Eviniz ile dışarısı arasında bir bariyer görevi görecek olan dışarıdaki ısının gelmesini engeller. Hatta tavan aranızı yaşam alanınızın bir parçası olarak daha verimli kullanabileceğinizi bile görebilirsiniz.


Yeni bir soğutma ve ısıtma sistemine mi ihtiyacınız var? Dikkate alınması gereken şeyler var. Sistemler, sistemin bir alanı ne kadar iyi soğutup ısıtabildiğine dayalı bir derecelendirmeye sahiptir. İhtiyaçlarınız için biraz fazla büyük olan daha büyük bir ünite satın almak, biraz fazla küçük olanı satın almaktan daha iyidir.


Üniteniz verimli bir şekilde çalışmıyor gibi görünüyorsa, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Sızıntıları onardığınızda, testler enerji tasarrufunda kendini amorti edecektir.


Makaledeki ipuçlarını kullanarak HVAC'a girmek zor değildir. Anahtar, yeterince zaman ayırmak ve işleri doğru yapmaktır. Şimdi, olması gerektiği gibi çalışan her şeyin yolunda olmalısın!


Daha fazla oku:en ucuz klima


Comments