Bir HVAC Başarısı Olmak İçin Tonlarca İpucu



Birçok kişi, HVAC sistemlerini sürdürmenin temel kavramlarıyla mücadele eder, ancak bu, nasıl yapılacağını bilmeleri gereken bir şeydir. HVAC profesyonel değiştirme veya onarım hizmetlerini seçmenin ayrıntılarını ve çıkışlarını seçmeyi öğrenmek, ev sahiplerinin yapabileceği her akıllı şey için akıllıca bir harekettir. Aşağıdaki makale sizi harika bir konuma getirecek.


Birini tamir etmesi için aramadan önce HVAC sisteminizin türünü öğrenin. Bu, yükleniciye onlara yardımcı olabilecek her türlü bilgiyi verebileceğinizi bilmenizi sağlayacaktır.


HVAC sisteminiz size sorun veriyorsa, bir profesyoneli aramadan önce evde bir tur atın. Bu, yüklenicinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Dış mekan kondansatörlerinizdeki birikintileri sık sık temizleyin. Rüzgarlı veya yağmurlu hava gibi bir şeylerin ne zaman yığılacağını asla bilemezsiniz ve bu sisteminizi mahvedebilir. Ünitenizde bir felakete neden olabilir.


Önce gücü kapatın, böylece incinmez veya bir şeyi kırmazsınız. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çekin ve üniteyi ve bıçakları nazikçe temizlemeye başlayın.


Yağ delikleri varsa fan kondansatörünüzü yılda bir yağlayın. Bunları kaplayan kauçuk veya metal kapaklar göreceksiniz. Deterjan içermeyen ve hafif, deterjansız SAE 20 yağı olan SAE 20 yağı kullanın, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Dış üniteyi gölgeye koyun.


HVAC sistem kontrollerini yaptırdığınızdan emin olun. Bu, enkaz açısından sık sık ve ilkbaharda tekrar kontrol edilmelidir.


Hava soğuduğunda sahip olduğunuz dış mekan kondansatörlerini kapatın. Bu, havanın 60 derece Fahrenheit'in altına düşmesi durumunda hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu, onarım maliyeti olmadan sisteminizin yıllar boyunca iyi çalışmasına yardımcı olur.


Servis ziyaretiniz sırasında, sistem motoru incelenecek, motor ve freon seviyeleri incelenecektir. Bu, sisteminizin maksimum verimlilikte çalışmasına yardımcı olacaktır.


Eviniz için hangi boyutta birimin gerekli olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi hesap makinelerini arayın. Bu bilgiler için üretici web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


Bir süredir ortalıkta olan şirketlerin geçmiş kayıtları var. Çok az deneyime sahip bir müteahhidi olmayan birini işe almak her zaman risklidir.


Tavan aranıza parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün, böylece HVAC sisteminizin verimli çalışmasını destekleyin. Dışarısı sıcakken evinizin serinliği arasında bir bariyer görevi görecektir. Hatta doğru yapılırsa tavan boşluğunu kullanabileceğinizi bile görebilirsiniz.


Yeni bir ısıtma ve soğutma sistemi mi satın alıyorsunuz? Birkaç şeyi hesaba katmanız gerekecek. Sistemler, sistemin bir alanı ne kadar iyi soğutup ısıtabildiğine göre derecelendirilir. İhtiyaçlarınız için biraz fazla büyük olan daha büyük bir ünite satın almak, biraz fazla küçük olanı satın almaktan daha iyidir.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışabilmesi için evinizin hangi yöne baktığını belirleyin. Evinizde ne kadar az ısı olursa, klimanın çalışması için o kadar az zaman gerekir.


İçeride hava olacak şekilde sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Onları test etmenize yardımcı olacak bir profesyonel bulabilirsiniz.


Klimaya geçmeden önce soğutmak istediğiniz alanı ölçün. Genellikle oda alanının kare alanı başına 20 BTU'ya ihtiyacınız vardır. Soğutulacak birden fazla odanız varsa, alanlarını toplayın.


Birimi anlayan ve ne yapacağını bilen bir HVAC işletmesi seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin programda kalmasını sağlayacaktır. Lisanslı bir teknisyen, HVAC'nizle ilgili herhangi bir sorunu kolayca teşhis edecektir. Soruna neyin sebep olduğunu bulduktan sonra sorunları hızla çözerler.


Köşeye koymaktan başka seçeneğiniz yoksa, ünitenizin hava akışının yeniden yönlendirilmesine izin verdiğinden emin olun.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. Kendi sisteminizde çalışma türüne sahip olduklarını doğrulamanız gerekir.


Düzgün çalışan bir HVAC'ye sahip olmaktan çok rahat bir evde yaşamaktan çok az şey daha önemlidir. Bununla birlikte, kişi onlar hakkında fazla bir şey bilmediğinde büyük sorunlar ortaya çıkabilir. Az önce okuduğunuz ipuçları, bir HVAC'ye sahip olan herkes için yararlı olmalıdır.


Daha fazla oku:doğalgazlı şofben fiyatları

Comments